Home

Maart 2011 – Ik heb net een reactie ingestuurd via de website van de Volkskrant. Ook hier maar even ‘van me af’; ik word een beetje moe van dit soort nieuws op tv en in de krant. Ik zal de reactie tzt ook wel opnemen.

Op de voorpagina van de Volkskrant van 28/02/2011 was de volgende kop te lezen: ‘Boren naar Brabants gas is schadelijk‘. Een kop in de vorm van een quote. Alleen is in de tekst niet te achterhalen van wie die quote geweest zou kunnen zijn. En dat is bijzonder storend omdat met die kop de – gekleurde – toon wordt gezet voor een vervolgdiscussie over schaliegas, terwijl nog te weinig bekend is over de NL-situatie.

Van wie is deze quote? Als dat niet bekend is, waarom is voor deze kop gekozen en in deze quotevorm?

Zo opgeschreven is het behoorlijk tendentieus en alarmistisch: het standpunt van de Volkskrant/journalist is in ieder geval alvast duidelijk. Morgen nog een bezorgde wethouder erbij in het vervolgartikel, en we zitten op de standaard Barendrecht/Bergermeer-verhaallijn.

Update 03/03/2011: artikel in universiteitskrant Delta over dit onderwerp ‘Radioactive water worries’: Geologist prof. Stefan Luthi: ‘The article in De Volkskrant is scare-mongering’.
Stukje bevestiging, zeg maar. Nog niets van de Volkskrant gehoord overigens.

Update 03/03/2011, this just in van de Volkskrant via de mail: ‘Hartelijk dank voor uw brief die wij met belangstelling hebben gelezen. Helaas kunnen wij uw brief niet plaatsen. Wij stellen uw mening zeer op prijs en hebben uw brief doorgestuurd naar Tjerk Gualthérie van Weezel.’
Dat was de journalist dus. Wat nu, Volkskrant Ombudsman?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s