Home

Ik weet eigenlijk amper hoe Google+ werkt, heb moeite met de vorm en functionaliteit van Google Groups, en ben pas net begonnen met het delen van documenten met Google Docs via de Google Drive, maar toch gaat mijn eerste blogje over mijn bezoek aan Science Online 2013 in Raleigh, North Carolina van 30 januari t/m 2 februari 2013 over Google+ Hangout.

Toegegeven, ik snap er nog steeds alleen maar een fractie van (stiekem vind ik Facebook al best wel ingewikkeld): Google+ Hangout is een soort chatomgeving met video-optie, waarin je met verschillende mensen tegelijk kunt videoskypen. Tijdens een van de plenaire sessies legde Fraser Caine (@fcain) uit hoe hij Google+ Hangout gebruikt om ruimte- en astronomienieuws te delen, of beter gezegd: uit te zenden. Kort door de bocht: Google+ Hangout geeft je volgens Caine de functionaliteit van je eigen satellietwagen.

De presentatie was al erg goed, en toen kwam er als afsluiting ook nog ‘s een filmpje van Google zelf voorbij. Gemaakt omdat ze zo onder de indruk waren van wat Caine met hun platform aan het doen was. Met vet veel emotie erin, zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Een collectief momentje was het wel even toen, daar in Raleigh… #sniff

Anyway, bekijk deze video en bedenk zelf maar wat je met dit platform zou kunnen.


De hele sessie van Fraser Caine #scio13 staat trouwens ook online, ook de moeite waard om voor te gaan zitten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s