Home

Bij een Nederlands proefschrift/promotie horen stellingen. Deze stellingen zijn vooral gerelateerd aan het onderzoek dat hoort bij het proefschrift, maar soms worden ze afgewisseld met ludieke stellingen en/of politieke observaties.

Felienne Hermans (@Felienne) is met #tweetprop een geweldige traditie gestart, namelijk het bloggen van deze stellingen. In Project #tweetprop legt ze uit hoe en waarom.

Het is wat mij betreft een geweldige manier om meteen een hoop kopij voor je blog te hebben, het zou redelijk makkelijk te schrijven moeten zijn, omdat je al het onderzoek al gedaan hebt, en je hebt een mooi platform om jouw met bloed, zweet en tranen ontwikkelde stellingen niet in de vergetelheid te doen tuimelen.

Inmiddels heeft Rolf Hut (@RolfHut) het voorbeeld opgevolgd: http://geekomdathetkan.wordpress.com/2013/09/13/dr-hut-komt-eraan-maar-eerst-10-stellingen/ en ook Eric Bouwers (@EricBouwers) deed al mee met deze prachtige traditie-in-wording: http://ericbouwers.blogspot.nl/2013/06/defending-propositions.html , net als Sander van der Burg (@svdburghttp://sandervanderburg.blogspot.nl/2013/06/my-phd-thesis-propositions-and-some.html (in een enkele lange blog). Natuurlijk moet de aankondiging van alle blogs via Twitter met gebruik van #tweetprop, dan heb je voor je Twitteraccount meteen ook weer wat relevante vulling.

Zoals gezegd, ik ben nu al heel erg fan van deze traditie, en wil hierbij van harte oproepen om het voort te zeggen!

2 thoughts on “Nu al fan van #tweetprop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s