Home

Op 24 september mocht ik, samen met Judith de Bruijn, een webinar verzorgen voor het Regieorgaan SIA over het profileren van onderzoek en onderzoekers aan de hand van het boek ‘Marketing for Scientists’ van Marc Kuchner.

SIA
Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA financiert en stimuleert praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Het praktijkgericht onderzoek en de lectoraten op hogescholen zijn nog relatief nieuwe verschijnselen, en daarmee ook de communicatie/marketing er omheen. Samen met SciCom NL wil SIA de expertise binnen het praktijkgericht onderzoek  hierover vergroten, en deze webinar was een van de activiteiten die daaraan moet bijdragen. Voor zowel SIA als voor mijzelf de eerste keer dat we met deze presentatievorm werkten.

Webinar
In het webinar bespreek ik vier kernbegrippen van het boek: ‘product, doelgroep, signature research idea en promotie’, en probeer ze toe te passen in de praktijk van het praktijkgericht onderzoek.
Ruim 130 mensen hadden zich via de mail aangemeld, 100 konden meedoen (ivm interactie) en 75 van hen logden daadwerkelijk in. Onderweg zijn we er maar vier ‘verloren’; dit soort cijfers schijnen best goed te zijn in de wereld van de webinars, heb ik dan van horen zeggen.

Skype met PowerPoint
Spannend om te doen, zo’n soort-van Skype-sessie met PowerPoint, en raar om terug te kijken – hoewel het na een paar keer Skypen toch wel went om jezelf zo terug te zien trouwens, en de eerste paar ‘leermomenten’ al meegemaakt, maar ik hoor graag in de comments allerlei extra feedback/tips/tricks/do’s/dont’s. De hele sessie duurt een uur, dus het is best een zit. Voordeel dat een paar keer werd genoemd is wel dat je er geen reistijd aan kwijt bent.
Voor wie minder tijd heeft, maar toch een indruk van het boek wil, lees even mijn boekverslag (en daarna toch gewoon ook maar het boek).

Online seminar ‘Profileer jezelf en je onderzoek’ from Regieorgaan SIA on Vimeo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s