Home

Ophef in communicatieland: een Duitse zorginstelling stuurt een offerte voor het beantwoorden van een persvraag, zie dit stuk op CommunicatieOnline: Zorginstelling factureert journalist 199,20 euro voor antwoord op persvraag
Ondertussen blijven bij onze afdeling de verzoeken binnenstromen om wetenschappers te leveren voor het ene festival na het andere, en de ene verkiezing (Nerd101 en dergelijke) na de andere.

Hoger communicatiedoel?
Ja, natuurlijk moeten wij persvoorlichters vragen van journalisten correct en tijdig beantwoorden, en meewerken aan verzoeken die zij hebben. Maar het begint zo stilletjes aan wel een beetje te knagen: die verkiezingen zijn niet voor een klein deel bedoeld om extra klanten te trekken, extra lezers, en extra clicks op de sites.
Een verkiezing is leuk om de genomineerde wetenschappers mee in het zonnetje te zetten, maar of het nou echt allemaal een hoger wetenschapsjournalistiek of breder wetenschapscommunicatief doel dient, durf ik me dus best hardop af te vragen.
Bovendien: wat zegt de uitslag van zo’n verkiezing nou precies? Wie het meest z’n best heeft gedaan kandidaten te leveren? Wie het meest zichtbaar is in de media?

Commercieel
En als dat allemaal zo is: wat mag je van een communicatieafdeling – #vanonzebelastingcenten – verwachten aan inzet voor initiatieven die (groten)deels gewoon een commerciële achtergrond hebben?

Een rekening sturen voor dit soort werk? Misschien niet eens zo’n gek idee.

PS Lees in dit kader ook de blog van collega Karen Collet Mijn kennis, jouw copyright

One thought on “To bill or not to bill…

  1. Pingback: True story over SBS6 – Feiten en Fabels | RoyMeijer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s