Home

Voor de derde keer op rij komt een ‘externe’ persaankondiging/-uitnodiging waar ik namens de TU bij betrokken ben, van tevoren al in het nieuws (prima), en voor de derde keer op rij houdt de coördinerende communicatiecollega strak vast aan de oude planning van versturen/online zetten van persberichten op de sites van hen en de betrokken partners (waaronder wij dus). Waardoor de hele wereld ‘het’ al weet, maar bij ons op de site(s) een daverende stilte heerst, omdat jij je dan van lieverlee ook maar netjes aan de afspraken houdt.

Ook drie keer op rij verrassing bij diezelfde communicatiecollega’s dat de media met de persaankondiging al ‘dingen’ deed, in plaats van keurig te wachten tot het evenement was geweest, het officiële persbericht verstuurd, of iets dergelijks.

Drie keer op rij is geen toeval meer, toch? Ligt ’t nou aan mij, of is wat meer flexibiliteit in ‘de communicatie’ wel handig in dit soort situaties? Daar waren we toch van inmiddels, met onze strategische communicatieframes? Als het nieuws dan al op straat ligt, gaan wij toch ook lekker mee?
Anders even opnieuw nadenken over wat we nou willen precies willen met onze persaankondigingen en -uitnodigingen?

PS ter aanvulling: ik vergeet in alle emotie gewoon een blog die ik hierover eerder al schreef: Media bij je (wetenschappelijke) evenement? Tien vragen om even bij stil te staan

Advertisements

One thought on “Een persuitnodiging is ook nieuws

  1. Bij ons zijn er in zo’n geval ook internationale afspraken over het publiceren van het uiteindelijke persbericht, waar we ons dan ook aan moeten houden ook al ligt het nieuws idd hier al op straat.. dus dat moeten we dan internationaal bespreken/oplossen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s