Home

Ik had Twitter voor wetenschappers eigenlijk al een klein beetje opgegeven de afgelopen tijd. Totdat #actuallivingscientist een paar maanden geleden van start ging, en nog steeds actief is, neem even een kijkje.
En na deze week ben ik weer helemaal terug bij mijn Twitter-adoratie, nu Stef Lhermitte (TU Delft) het – eigenlijk per ongeluk – presteerde om zichzelf met een reeks van slechts vijf tweets de Washington Post in te tweeten, in zelfs twee artikelen achter elkaar.

Vooral die laatste tweet doet ‘t ‘m natuurlijk, met de mention van Chris Mooney – en dus niet eens bewust uit op dit soort media-aandacht -. Maar Mooney is scherp genoeg als journalist om de nieuwswaarde van het verhaal te snappen en meteen contact op te nemen voor een artikel:

En als er via NASA dan een geweldige gelukstreffer van een follow up mogelijk is, dan is het natuurlijk helemaal feest:

Amerikaanse media duiken er allemaal vol op, waarbij CNN heel mooi de achtergrond van het hele verhaal beschrijft:

En uiteindelijk doet Nederland ook een beetje mee, met Scientias:

En later in de week nog een foto met bijschrift in de Volkskrant, en een gastoptreden bij @VanGilsengasten van de Vlaamse VRT.
Oh ja, en ook IFLS… 🙂
(Google ‘Petermann Lhermitte’ levert deze dagen een waanzinnig indrukwekkende lijst op)

Los daarvan heeft deze serie van tweets Stef ook de nodige contacten met andere wetenschappers (op Twitter) opgeleverd of geintensiveerd, en staat hij nu hoog in de Rolodex van journalisten wereldwijd (of Google dus) als er weer iets gebeurt met deze gletsjer op Groenland.

Bottom line: het oude Twitter doet het af en toe nog best, zeker in een internationale setting. Deze casus geeft een mooi voorbeeld van hoe raar een tweet kan rollen.
Misschien toch maar een account aanmaken?

Update 09/05/2017 Het is een beetje een ongelukkige kop, maar zie hier ook een filmpje gemaakt door NOSop3 Hoe de scheur van Stef wereldnieuws werd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s